Vem är Lou?

Jag är en unik vandrare genom livet – precis som du och alla andra. Vill du följa med på min resa så ta ett djupt andetag så börjar vi…

Vid en föreläsning i början av 90-talet såddes ett frö som ledde till att jag började intressera mig för personlig utveckling. Jag tänkte: kan de – så kan jag. Det var Lars-Erik Uneståhl och brandmannen Lasse Gustavsson som talade om livsviljan.

Jag lämnade mina uppdrag som revisor och skatteinformatör på skatteverket 1999 och började arbeta som professionell föreläsare och kursledare i egen regi. Mitt företag fick namnet izicom kommunikation (izi = easy).

Inte visste jag då att jag skulle trilla av hästen 2004 och bryta ryggen (instabil burstfraktur). Fem millimeter från förlamning. Precis efter min skilsmässa. Något år senare så skulle läkaren berätta att jag hade malignt melanom.

Inte heller visste jag då att jag skulle lyckas ta mig tillbaka till livet, börja rida igen, träffa den stora kärleken. Att jag skulle bestiga Kebnekaises sydtopp 2007, Galdhöpiggen 2008, Mount Fuji 2014 och Kilimanjaros Uhuru Peak 2015. Fira jul i Indien med 250 barnhemsbarn, vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela, vandra i Malaysias urskog och uppleva många fantastiska äventyr.

2014 diagnostiseras jag med utmattningsdepression. 2016 drog jag av tre av fyra ledband i knät i en skidolycka och bröt foten – parallellt med mina cancerbehandlingar.

En slagen människa? Nej, jag har rest mig varje gång och hittat en mening i att förmedla mina erfarenheter. Jag har lärt mig att livet är en pågående process. Det går aldrig att ta sig tillbaka, men väl framåt mot ett mer insiktsfullt och meningsfullt liv i samklang med naturen och det mänskliga.

Allt gott!

Lou Hedström Bokinge

Maila: Lou

I naturen finner jag min själ – Grövelsjön år 2020